טיהור מים


הסבר מפורט על תהליך טיהור מים כדי שהמים שלכם יהיו באמת נקיים יותר
טיהור מים נעשה קודם כל ולפני הכל במתקני ההתפלה אשר הם אלו שמספקים לנו את המים בברזים. אך גם אצלנו בבית כדאי להמשיך ולעשות טיהור מים ממוקד יותר אשר יסנן את מי הברז.

 

 

 

טיהור מים ביתי נעשה מהסיבות הבאות:

על מנת לטפל בצלילות המים (בלא מעט בתים, המים בברז בצבע עכור).
על מנת לשפר את טעם המים.
על מנת לנקות אותם מרעלים וחיידקים.

ככלל, בתהליך טיהור מים, המים מועברים דרך מסננת אשר מונעת את מעברם של חלקיקים מזהמים וכל מיני כימיקלים למיניהם. המסננת הזו היא  חצי אטומה ועוביה הוא מזערי. היא עשויה מפולימר. היות שעוביה של המסננת פחות ממילימטר היא מאפשרת למים הטובים והמטוהרים לעבור דרכה, ולחלקיקים שאינם רצויים להיתקע באותה שכבה מגינה.
ישנן שני סוגי מסנני טיהור מים:

1.המסנן המכני-  מסנן זה מותקן באחת מנקודות המים בבית. אחד החסרונות העיקריים של מסנן זה הוא בנטייתו לצבור לכלוך אשר מוריד את לחץ המים ומצריך את החלפתו לעיתים תכופות יחסית. כמו כן, המסנן המכני אינו מסנן אבנית, כך ששיעור האבנית במים נשאר זהה עם ובלי המסנן.

2.המסנן על ידי פחם פעיל- שטית סינון זו מסייעת מאד לשפר את טעם המים וכן לנקותם מתרכובות אורגאניות וכלור. חסרונה הוא בעובדה שלא רק שהיא לא מסננת מתכות או חיידקים, היא אף משמשת בית גידול עבורם ובכך תורמת להתרבותם.
ישנם כמה טיפים שכדאי לפעול על פיהם גם אם יש לכם מערכת טיהור מים בבית. לדוגמא: אם לא הייתם בבית למעלה מעשרים וארבע שעות, מומלץ לתת למים לזרום בחופשיות לפני שממלאים כוס עם מים, וזאת על מנת לתת למים העומדים או למתכות שנתקעו בברז, לצאת. כמו כן, לתינוקות מומלץ להרתיח את המים ולא להסתמך על מכשיר הטיהור הביתי וזאת בגלל שקיבתם ומערכת החיסון שלהם, מאד רגישה עד גיל שנה.


אין ספק שמערכת טיהור מים מאד משתלמת להתקנה היות והיא חוסכת את הוצאת הענק על בקבוקי מים מינרלים, שלא נדבר על המטרד בסחיבתם כל פעם מהסופרמרקט.
Coi בניית אתרים
0
דף הבית טלפוןwaze פייסבוק